PDF Ispis E-mail

 

Danas, kada svatko od nas koristi bar jednu plastičnu karticu, možemo reći da su one postale sastavni dio našeg svakodnevnog života. Mnoge tvrtke prepoznale su plastične kartice kao kvalitetno marketinško rješenje, a također i kao sredstvo  zadržavanja i nagrađivanja klijenata nudeći svojevrsne popuste i pogodnosti, pa je njihova primjena vrlo široka npr. vizit karte, kartice za identifikaciju, hotelski ključ, članske iskaznice, kartice vjernosti, poklon bon kartice, VIP kartice, kartice sa popustima, kartice za posebna događanja.


Bilo da se radi o bankovnim, kreditnim, ID ili karticama  vjernosti u osnovi radi se o PVC kartici kojoj se različitim tehnologijama pridodaju sigurnosni i elementi personalizacije koji  daju konačni izgled kartice. Personalizacija kartica obavlja se tehnologijom termoispisa ili offset tiskom, koji za završnu fazu ima laminaciju kartice,  čime se kartici povećava otpornost na vanjske utjecaje, a  time i dugotrajnost otiska.


Naše kartice standardnih su dimenzija, propisane ISO standardom, tj. 85,60 x 53,98 mm, a obzirom na sadržaj možemo ih podijeliti u tri kategorije:

-standardne bijele kartice debljine 0,76mm ili tanje 0,50mm
-kartice sa magnetnom trakom (HiCo/LoCo)
-beskontaktne kartice (MIFARE, EM-4102)

Kombinacijom elemenata personalizacije kartica dobiva jedinstven i prepoznatljiv vizualni identitet, a također  i potreban stupanj zaštite obzirom na

namjenu kartice. Kartice možemo personalizirati dodajući:


–    jednostrani ili dvostrani tisak u jednoj ili više boja
–    upis u magnetnu traku
–    bar kod
–    sliku
–    tekst ili brojeve
–    potpisnu traku
–    hologram
–    vruće pečatiranje (hot stamping)
–    reljefni tisak (embossing)
–    čip

 

Za sve dodatne informacije o karticama ili upit o izradi kartica kliknite OVDJE* ili nas kontaktirajte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript